לכל יום מרק חדש… וגם חמרקית בהישג יד!

dsc_4096-1_640x537

אמא, מתי את עושה מרק?

אני רוצה מרק…

ככה זה בכל תחילת חורף, בכל יום אני מכינה סיר ענק של מרק שמתחסל עוד באותו היום.

אז החלטתי לשתף אתכם בכמה מתכונים הכי אהובים אצלי בבית ואשמח לקבל מתכונים אהובים שלכם.

והיום – מרק כתום

הצבע כאן מוביל את המרק ואני אוספת את כל המוצרים הכתומים האפשריים:

כוס עדשים כתומות

בטטה גדולה

4 גזרים

דלעת

עלי כרפס

4 ליטר מים

תבלינים לפי הטעם:

מלח, כורכום, אבקת כוסברה, פלפל שחור.

הכנה:

חותכת את כל הירקות

שוטפת את העדשים,

מכניסה הכל לסיר ומביאה לרתיחה, מקטינה את האש ועוד שעת לבישול.

מוסיפה את התבלינים

מורידה מהאש ומועכת את הכל (אפשר במועך ידני או מרסק חשמלי).

זהו – המרק מוכן.

לאכילה, מכינה את החמרקית ואת הקערה והולכת לשבת בנחת ובהנאה.

השארת תגובה